СТРУЧНА ПРЕДАВАЊА

Гостовање проф. др Carsten Drebenstedta

Универзитет у Београду, Рударско-геолошки факултет и Савез инжењера рударства и геологије Србије организовали су стручно предавање 03.03.2023. године које је одржао један од водећих стручњака из обласи рударства у свету, проф. др Carsten Drebenstedt са TU Bergakademie Freiberg из Немачке.

Стручно предавање под називом Actual challenges and opportunities for mining industry, science and education одржано је у свечаној сали Рударско-геолошког факултета.

Пре почетка предавања, проф. др Драган игњатовић је пожелео добродошлицу проф. Drebenstedtu и захвалио се свим присутним што су дошли на предавање.

Prof. dr Dragan Ignjatović i prof dr Carsten Drebenstedt

Проф. др Драган Игњатовић и проф. др Carsten Drebenstedt

Након тога, проф. Drebenstedt је одржао двочасовно предавање о актуелним изазовима и могућностима рударске индустрије, науке и образовања у свету.

Prof. dr Carsten Drebenstedt sa TU Bergakademie Freiberg Prof. dr Carsten Drebenstedt sa TU Bergakademie Freiberg

Проф. др Carsten Drebenstedt са TU Bergakademie Freiberg

Предавање је организовано за мастер студенте рударско-геолошког факултета и чланове Савеза инжењера рударства и геологије Србије.

Studenti i članovi SIRGS na predavanju

Студенти и чланови СИРГС на предавању

Проф. др Carsten Drebenstedt са
TU Bergakademie Freiberg

Универзитет у Београду, Рударско-геолошки факултет, у сарадњи са Савезом инжењера рударства и геологије Србије организовао је предавања из области рударства, која је одржао проф. др Carsten Drebenstedt са TU Bergakademie Freiberg из Немачке

Овде можете преузети неке од докумената са поменутог предавања.

Рударска индустрија и циљеви одрживог развоја
Улога угља у енергетској транзицији Немачке
Еколошки баланс технолошких опција у рударству
Финансијски прорачун дугорочних задатака у управљању изворима вода
Иновације у решењима за рударство из Немачке

Проф. др Jorge Luis Loredo Perez
The University of Oviedo

Jorge Luis

У Среду, 16.05.2018. године у 12:00 часова у свечаној сали Рударско геолошког факултета у Београду, Ђушина бр. 7., Проф. др Jorge Luis Loredo Perez, је одржао предавање на тему:

The environmental implications of the abandoned mines in northern Spain

AQUAFLEX srl

Италијанска компанија AQUAFLEX се од 1997. године успешно бави истраживањем, производњом и имплементацијом хемијских адитива у рударској индустрији. О квалитету услуга ове компаније говори то што имају преко 2.000 задовољних клијената широм света.

Овде можете преузети неке од докумената са поменутог предавања.

Третман индустријских вода
Презентација компаније и технологије
Обрада угљеног горива
Производи за контролу прашине
Референц листа

Проф. др Jan Palarski
The Technical University of Silesia in Gliwice, Poland

Jan Palarski

У четвртак, 7. јуна у 12 часова, проф. др Jan Palarski из Пољске, један од водећих светских стручњака из области подземне гасификације лежишта угља, одржао је предавање по позиву на тему:

Светски трендови у Подземној Гасификацији Угља

Проф. др Carsten Drebenstedt са
TU Bergakademie Freiberg

По други пут ове године (10. октобра 2023.) проф. др Carsten Drebenstedt са TU Bergakademie Freiberg (Немачка), на Универзитету у Београду, Рударско-геолошком факултету одржао је стручно предавања по позиву.

Carsten Drebenstedt
Carsten Drebenstedt

Проф. др Carsten Drebenstedt држи предавање

Предавања под називом: Status of mining in Germany under perspective under the conditions of energy transition и Challenges for mining education and approaches at TU Bergakademie Freiberg, одржао је у свечаној сали Рударско-геолошког факултета, а организовано је за мастер студенте рударско-геолошког факултета и чланове Савеза инжењера рударства и геологије Србије.