МЕП 2023

У организацији Универзитета у Београду, Рударско-геолошког факултета, Центра за заштиту животне средине и Савеза инжењера рударства и геологије Србије, у периоду од 24. до 27. маја 2023. године у Сокобањи одржана је 11. међународна конференција Рударство и заштита животне средине МЕП 2023.

На свечаном отварању председавао је проф. др Ивица Ристовић, председник организационог одбора конференције. Он се први и обратио присутнима. Поздравио је присутне чланове конференције и зажелео им пријатан боравак у Сокобањи. Након проф. Ристовића, реч је добио председник Општине Сокобања, др Миодраг Николић, који је такође поздравио присутне учеснике конференције и свечано отворио рад конференције.

У раду конференције учествовало је око 70 експерата из области геологије и рударства из Србије, Северне Македоније, Словеније, Словачке и Немачке.

У оквиру конференције одржана је и специјална секција у вези израде Project the Future Availability of Secondary Raw Materials (FutuRaM), који је почео 01. јуна 2022. године и имаће кључну улогу у безбедног обезбеђивању критичних минералних сировина из Европске Уније.