Представљање компанија

Универзитет у Београду, Рударско-геолошки факултет, Катедра за површинску експлоатацију лежишта минералних сировина у сарадњи са Савезом инжењера рударства и геологије Србије организовао је представљање компаније СКАЛА-М из Београда.

У петак 22. марта 2019. године, Савез инжењера рударства и геологије Србије је у сарадњи са Универзитетом из Београда, Рударско-геолошким факултетом организовао презентацију нових пластичних цеви за проток воде под притиском, израђених поступком молекуларне оријентације ПВЦ материјала. Презентација је одржана у просторијама Рударско-геолошког факултета, на Катедри за површинску експлоатацију лежишта минералних сировина.

У петак 28.02.2020. године, Савез инжењера рударства и геологије Србије (СИРГС) у сарадњи са Универзитетом у Београду Рударско-геолошким факултетом, који је иначе и интересни члан СИРГС, у просторијама Катедре за површинску експлоатацију ЛМС, Рударско-геолошког факултета, организовали представљање компаније VEDIR IMPEX d.o.o. из Београда.

Предавања

Дана 07. 03. и 08. 03. 2018. године, Универзитет у Београду, Рударско-геолошки факултет, у сарадњи са Савезом инжењера рударства и геологије Србије организовао је предавања из области рударства, која је одржао проф. др Carsten Drebenstedt са TU Bergakademie Freiberg из Немачке

У Среду, 16.05.2018. године у 12:00 часова у свечаној сали Рударско геолошког факултета у Београду, Ђушина бр. 7., Проф. др Jorge Luis Loredo Perez, је одржао предавање на тему The environmental implications of the abandoned mines in northern Spain

У четвртак, 7. јуна у 12 часова, проф. др Jan Palarski из Пољске, један од водећих светских стручњака из области подземне гасификације лежишта угља, одржао је предавање по позиву на тему Светски трендови у Подземној Гасификацији Угља

Конференције

13. Међународна конференција о површинској експлоатацији ОМЦ 2018 одржана је у периоду од 17.10. до 20.10.2018. године у хотелу Палисад на Златибору. Раду конференције присуствовало је преко 140 домаћих и иностраних стручњака из рударства и геологије, као и представници Министарства рударства и енергетике Републике Србије.

IX Међународна конференција УГАЉ 2019 одржана је у периоду од 23.10. до 26.10.2019. године у хотелу Палисад на Златибору. Раду конференције присуствовало је преко 120 домаћих и иностраних стручњака из рударства и геологије, као и представници Министарства рударства и енергетике Републике Србије. Поред стручњака из Србије, присуствовали су и стручњаци из Републике Српске, Црне Горе, Грчке, Словачке, Чешке, Немачке, Велике Британије и САД.

У организацији Савеза инжењера рударства и геологије Србије (СИРГС), Југословенског комитета за површинску експлоатацију (ЈУКОМ) и Универзитета у Београду Рударско-геолошког факултета (РГФ) одржана је 14. Међународна конференција OMC 2020 у периоду од 14. до 17. октобра 2020. године у хотелу Палисад на Златибору.