ПРЕДСТАВЉАЊЕ КОМПАНИЈЕ VEDIR IMPEX D.O.O.

Савез инжењера рударства и геологије Србије успешну сарадњу са Универзитетом у Београду Рударско-геолошким факултетом наставио је и у 2024. години. Тако су 09.02.2024. године у просторијама Катедре за површинску експлоатацију лежишта минералних сировина, организовали презентацију коју је одржала компанија VEDIR IMPEX d.o.o. из Београда.

Predstavljanje Vedir impex d.o.o.

Презентацији компаније VEDIR IMPEX d.o.o. присуствовали су представници: Рударско-геолошког факултета, А.Д. Електропривреда Србије, РБ Колубара, ТЕ-КО Костолац, Рудника Ковин, ПД Георад, DPM Avala d.о.о. и Министарства рударства и енергетике Републике Србије.

Predstavljanje Vedir impex d.o.o.

Учесници презентације компаније Vedir Impex

Пре почетка презентације, шеф Рударског одсека проф. др Владимир Чебашек је поздравио све присутне у име Рударско-геолошког факултета и захвалио се Савезу инжењера рударства и геологије Србије што дужи низ година иницира оваква окупљања на факултету.

Затим је и председник Савеза инжењера рударства и геологије Србије проф. др Томислав Шубарановић поздравио све присутне и захвалио се и представницима VEDIR IMPEX, што ће одржати презентацију и представити своју компанију, која је иначе дужи низ година интересни члан СИРГС.

Predstavljanje Vedir impex d.o.o.

Обраћање председника СИРГС проф. др Шубарановића присутнима

Након тога, један од власника компаније, Јован Анђелић је одржао презентацију о одређеним производима које заступа компанија VEDIR IMPEX.

Predstavljanje Vedir impex d.o.o. Predstavljanje Vedir impex d.o.o. Predstavljanje Vedir impex d.o.o.

Обраћање Г-дина Јована Анђелића присутнима

VEDIR IMPEX је домаћа приватна компанија у Србији која постоји преко 30 година, а послује у области транспорта и третмана свих врста вода. У овој компанији, посебно се издваја квалитет и бројност ангажованих стручних кадрова, чије искуство сеже од шездесетих година прошлог века, па све до млађих стручњака специјализованих за имплементирање савремених технологија. У својој понуди ова компанија има најсофистицираније и најекономичније пумпне системе светских произвођача, које пласира на домаће тржиште и тржишта суседних земаља.

VEDIR IMPEX је официјални дистрибутер пумпи познатих јапанских произвођача TSURUMI и EBARA за Србију. Компанија TSURUMI је највећи произвођач потапајућих пумпи за воду на свету (више од милион пумпи годишње). Поседују преко 250 модела пумпи за воду, које се могу испоручити у најкраћем могућем року. Јапанска корпорација EBARA углавном је базирана на производњу центрифугалних пумпи. Поред центрифугалних пумпи, нуди и: бунарске пумпе, системе за повишење притисака, противпожарне сплинкер системе, миксере, аераторе и др.

Поред наведених пумпи, компанија VEDIR IMPEX нуди и производе следећих светских произвођача: Grindex, Dragflow, BBA Pumps, Valveseal, Jakob Eschbach, Gorman Rupp, Standart и Sempa. Поред пумпи, у понуди су и вентили, црева, системи за пречишћавање отпадних вода, пратећа аутоматика и др.

Оно што је веома битно за кориснике, је то да компанија VEDIR IMPEX поседује и овлашћени сервис за све типове производа које имају у својој понуди. Њихови сервисери су прошли обуку у фабрикама произвођача и самим тим се квалификовали за стручно сервисирање њихових производа. Приликом сервисирања користе се искључиво оригинални делови, а сам сервис се обавља у најкраћем могућем року.

Након завршене презентације, присутни су постављали питања господину Анђелићу, на која је он увек имао адекватне одговоре. Са питањима је настављено у другој просторији, где је био приређен коктел.