VEDIR IMPEX D.O.O.

И ове (2020.) године Савез инжењера рударства и геологије Србије (СИРГС) наставља успешну сарадњу са Универзитетом у Београду Рударско-геолошким факултетом, који је иначе и интересни члан СИРГС. Они су у петак 28.02.2020. године у просторијама Катедре за површинску експлоатацију ЛМС, Рударско-геолошког факултета, организовали представљање компаније VEDIR IMPEX d.o.o. из Београда.

Predstavljanje Vedir impex d.o.o.

Почетак презентације компаније VEDIR IMPEX

Представљању компаније VEDIR IMPEX d.o.o. присуствовали су представници: Рударско-геолошког факултета, ЈП Електропривреда Србије, РБ Колубара, ТЕ-КО Костолац, ТЕ Никола Тесла, Рударског института из Београда, Министарства заштите животне средине, Јавног водопривредног предузећа Београдвода, Геолошког завода Србије, ПД Геопрофесионал, ПД Flipping FRP, ЈП Србијагас и ЕЛЕМ из Северне Македоније. Такође присуствовале су и будуће колеге, студенати и докторанти Рударско-геолошког факултета.

Predstavljanje Vedir impex d.o.o.

Учесници презентације компаније Vedir Impex

Predstavljanje Vedir impex d.o.o.

Будуће колеге прате презентацију

На почетку представљања компаније VEDIR IMPEX, проф. др Лазар Кричак (шеф Катедре за површинску експлоатацију ЛМС) је поздравио све присутне у име Рударско-геолошког факултета и СИРГС.

Predstavljanje Vedir impex d.o.o.

Обраћање проф. др Лазара Кричка присутнима

Након тога, један од власника компаније, Јован Анђелић је одржао презентацију о одређеним производима које заступа компанија VEDIR IMPEX.

Predstavljanje Vedir impex d.o.o.

Обраћање Г-дина Јована Анђелића присутнима

VEDIR IMPEX је прва домаћа приватна компанија у Србији у области транспорта и третмана свих врста вода. Основана је 1990. године у Београду. У низу компаративних предности компаније, посебно се издваја квалитет и бројност ангажованих стручних кадрова, чије искуство сеже од шездесетих година прошлог века, па све до млађих стручњака специјализованих за имплементирање савремених технологија. У својој понуди има најсофистицираније и најекономичније пумпне системе светских произвођача, које пласира на домаће тржиште и тржишта суседних земаља.

Predstavljanje Vedir impex d.o.o.

Компаније чији је VEDIR IMPEX заступник

VEDIR IMPEX је официјални дистрибутер пумпи познатих јапанских произвођача TSURUMI и EBARA за Србију. Компанија TSURUMI (основана 1924. године) представља највећег произвођача потапајућих пумпи за воду на свету (1 милион пумпи годишње). Поседују преко 250 модела пумпи за воду, које се могу испоручити у најкраћем могућем року. Јапанска корпорација EBARA (основана 1912. године) углавном је базирана на производњу центрифугалних пумпи. Поред центрифугалних пумпи, нуди и: бунарске пумпе, системе за повишење притисака, противпожарне сплинкер системе, миксере, аераторе и др.

Predstavljanje Vedir impex d.o.o.
Predstavljanje Vedir impex d.o.o.
Predstavljanje Vedir impex d.o.o.

Излагање Јована Анђелића

Поред наведених пумпи, компанија VEDIR IMPEX нуди и производе следећих светских произвођача: Grindex, Dragflow, BBA Pumps, Varisco-Atlas Copco, WEIR, Valveseal, Jakob Eschbach, Flowrox. Поред пумпи, у понуди су и вентили, црева, системи за пречишћавање отпадних вода, пратећа аутоматика и др.

Компанија VEDIR IMPEX поседује и овлашћени сервис за све типове производа које имају у својој понуди. Њихови сервисери су прошли обуку у фабрикама произвођача и самим тим се квалификовали за стручно сервисирање њихових производа. Приликом сервисирања користе се искључиво оригинални делови, а сам сервис се обавља у најкраћем могућем року.

Након завршене презентације, присутни су постављали питања господину Анђелићу, на која је он увек имао адекватне одговоре. Са питањима је настављено у другој просторији, где је био приређен коктел.

Посебно треба напоменути, да већи део присутних припада редовном чланству Савеза инжењера рударства и геологије Србије, а и да су презентацији присуствовале и колеге из Северне Македоније које су редовни чланови Удружења рударских и геолошких инжењера Северне Македоније.