ПРЕДСТАВЉАЊЕ КОМПАНИЈЕ СКАЛА М Д.О.О.

Савез инжењера рударства и геологије Србије у сарадњи са Универзитетом у Београду Рударско-геолошким факултетом организовао је представљање домаће компаније СКАЛА М д.о.о. из Београда, која успешно послује већ 20 година. Иначе, компанија Скала М д.о.о. је још пре 7 година постала интересни члан Савеза инжењера рударства и геологије Србије. Компанија Скала М д.о.о., 19.04.2024. године је на Рударско-геолошком факултету одржала презентацију, на којој је поред својих производа, представила и делатност и производе реномиране пољске компаније ЛИНТЕР ГРУПА чији су експлузивни заступници за Републику Србију.

Predstavljanje Skala-M d.o.o.

Презентацији компаније Скала М д.о.о., присуствовали су представници: Рударско-геолошког факултета, Министарства рударства и енергетике, А.Д. Електропривреда Србије, РБ Колубара, ТЕ-КО Костолац, Рудника Ковин, ПД Георад, DPM Avala d.о.о., ЈП ПЕУ Ресавица, Србијагаса, Геолошког завода Србије, Геопута, Aleko mining solutions, Јантар Групе, Босилметала и Teko Mining – Lafarge.

Predstavljanje Skala-M d.o.o. Predstavljanje Skala-M d.o.o. Predstavljanje Skala-M d.o.o. Predstavljanje Skala-M d.o.o.

Учесници презентације компаније Скала М д.о.о.

На почетку је проф. Шубарановић (председник Савеза инжењера рударства и геологије Србије) поздравио све присутне. Захвалио им се што су дошли у тако великом броју, јер то говори да Савез инжењера рударства и геологије Србије ради успешно.

Predstavljanje Skala-M d.o.o.

Обраћање проф. Томислава Шубарановића присутнима

Након проф. Шубарановића, присутнима се обратио и шеф Рударског одсека проф. др Владимир Чебашек. Пожелео им је добродошлицу и поздравио их у име Рударско-геолошког факултета, а представницима компаније Скала М д.о.о. пожелео и успешну презентацију.

Predstavljanje Skala-M d.o.o.

Обраћање шефа Рударског одсека проф. др Владимира Чебашека присутнима

Након проф. Чебашека, присутнима се обратио господин Андрија Мирковић, директор компаније Скала М д.о.о.

Predstavljanje Skala-M d.o.o.

Излагање Андрије Мирковића, директора Скале М д.о.о.

Пољска компанија Линтер Група обухвата 6 великих огранака - компанија које укупно запошљавају 1500 радника. Поседује свој биро за пројектовање у оквиру кога ради 30 стручних пројектаната. Више од 35 година су присутни у преко 20 земаља Европске уније, Северне Африке и Блиског Истока.

Predstavljanje Skala-M d.o.o.

Излагање службенице Скале М д.о.о.

Линтер Група је активна и веома присутна у рударству и енергетици, хемијској индустрији и метауршкој индустрији. Што се тиче рударства, ту су присутни у рудницима са подземном експлоатацијом (камени и мрки угаљ) и површинском експлоатацијом (неметаличне минералне сировине).

У рудницима са подземном експлоатацијом, компанија Линтер Група изводи пројектовање, израду и инсталацију пумпних агрегата за испумпавање подземних вода, вентилатора, пречишћивача ваздуха, вагона за транспорт угља и људства, комплетних система транспортера са тракама, преса за вулканизацују трака, апарата за кисеоник за рударе, лампи за шлемове, пуњаче за лампе са јефдном или више станица и др.

У рудницима са површинском експлоатацијом, компанија Линтер Група израђује и инсталира дробилична постројења и постројења за класирање различитих фракција, комплетне транспортере за гуменом траком, преса за вулканизацију трака, пречишћиваче прашине, као и постројења за прераду отпадних вода.